Káva Zlaté Zrnko - Tanzánia - "Ovocie a Oriešky" 200g

Káva Zlaté Zrnko - Tanzánia - "Ovocie a Oriešky" 200g

Značka: Zlaté Zrnko

EUR 9.99

Dostupnosť: in_stock

Zobraziť v obchode

Dostupné v ďalších obchodoch

Popis produktu

Káva Zlaté Zrnko - Tanzánia je svetlo pražená 100% arabika pôvodom z oblasti Tanga v Tanzánii. Má výraznú a zároveň lahodnú chuť tropického ovocia, mandlí, čokolády a kakaa v dochuti. Pôvod: Tanzania AA Tanga je výberová arabika pochádzajúca z oblasti Tanga na severovýchode Tanzánie, kde sa pestuje v nadmorskej výške 1 200 – 1 800 m n. m. Označenie "AA" znamená, že ide o jednu z najvyšších tried zŕn podľa veľkosti a kvality. Kávy s jediným pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade. Spracovanie: mokrou metódou Praženie: stupeň 2 (1 - veľmi svetlé, 2 - svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 - stredné, 5 - stredné, 6 - stredné/tmavé, 7 - tmavé, 8 - veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení Použitie: espresso, moka, filter Recept na dvojité espresso: Dávka: 18 gramov, Pomer prípravy: 1:3, Hmotnosť výsledného nápoja: 54 gramov, Teplota prípravy: 93ºC-93,5ºC, Čas prípravy: 23-28 sek Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko - Tanzánia nás očarila živou ovocnosťou, intenzitou chutí a bohatým chuťovým profilom. Vhodná aj na alternatívne prípravy. Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Keňa si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené - najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve . Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy . Chuťový profil: Ovocnosť: ●●● Sladkosť: ●●○ Horkosť: ●●○ Aróma: ●●● Intenzita: ●●○ Dochuť: ●●○ Kofeín: ●○○

Špecifikácie

  • Stav: new

Ďalšie produkty