Šunkovar Mandolína malá forma na domácu šunku In-mm

Šunkovar Mandolína malá forma na domácu šunku In-mm

58,36 EUR
30 Najnižšia cena za 30 dní: 58,36 EUR

Dostupnosť: in stock

Dostupné v ďalších obchodoch

Popis produktu

Šunkovar Mandolína malá - forma na domácu šunku IN-MM INNA Šunkovar Mandolína malá - forma na domácu šunku Máte radi kvalitnú šunku? Vyrobte si jednoducho poctivú domácu šunku bez éčok, je to jednoduché. Údenárska forma na domácu dusenú šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobené z kvalitnej silnej zliatiny hliníka. Hornú časť tvorí viečko s pružinou, ktorá počas varenia stláča mäso, aby sa dobre spojilo. Je určená ako na domáce, tak na profesionálne použitie. Ide o kvalitný Český výrobok. Parametre: - Forma na cca 1,3 kg šunky - Spodná základňa nádoby 160 x 125mm - Výška nádoby 105 mm - Celková výška pri maximálnom výsuve 230 mm - Celková šírka vrátane uší: 200 mm - Hmotnosť formy 1,37kg Tip na kvalitnú domácu šunku: - 1 kg bravčového stehna - 25 g soli (pre výraznejšiu chuť a farbu môžete nahradiť 10g mäsiarskej rýchlo soli - pragandy) - lyžičku cukru alebo medu - 2 dcl vody Mäso odblaňte a nakrájajte na väčšie kocky cca 1-1,5 cm, z toho 5 kociek rozomelte alebo pokrájajte najemno a potom premiešajte so soľou. Pridajte med alebo cukor a premiešajte. Teraz je dôležité mäso kvalitne premiešať! Snažte sa mäso neustále akoby masírovať a stláčať. Mäso začne postupne vylučovať bielkovinu. Postupne a po troškách pridávajte vodu. Neustále miešajte a sledujte, ako sa okolo kúskov mäsa začína tvoriť taká silne lepiaca hmota. Je dôležité vydržať a miešať aspoň 30 minút. Na miešanie môžete použiť aj domáceho robota, ale rukami premiešate mäso oveľa lepšie. Pokiaľ máte hmotu dôkladne premiešanú, dajte ju do chladničky na 24 hodín odpočinúť. V polovici tohto času môžete ešte raz premiešať. Konečná príprava a doba varenia: Do nádoby vložte potravinárske mikroténové vrecko. Postupne naplňte mäsovou zmesou a snažte sa vytlačiť vzduch. Priložte veko a čo najsilnejšie pritlačte k nádobe. Odporúčame pred varením nechať cca 90 min. oddýchnuť. Nádoba naplnená pripraveným mäsom sa vloží do vodného kúpeľa, teplotu vody udržujte v rozmedzí 75 - 80 stupňov (1kg mäsa sa varí približne 90min.) Uvarenú šunku nechajte 100 % vychladnúť (šunkovar vložte do studenej vody) a potom vyklopte z formy. Teraz môžete servírovať. Prajeme vám dobrú chuť. TIP: V šunkovare je možné pripraviť aj paštétu!

Špecifikácie